Flyreiser fra Oslo til Barcelona

Useful information about the flight fra Oslo til Barcelona

Barcelona

Metropolen i nordvest-Spania er ikke bare et populært reisemål for fotballfans, men også for alle som ønsker å oppleve den katalanske hovedstadens levende historie og kultur på nært hold. Foruten spansk snakker man i Barcelona dessuten katalansk, noe som også gjenspeiles i regionens åpne og gjestfrie kultur.

6. januar feires spansk jul, «Dia de los Reyes», med brask og bram, en begivenhet som absolutt er verdt å få med seg for alle festglade turister. Ellers regnes våren og sommeren som gode tidspunkter for en reise;  allerede i februar går den neste store festen, «Carnival», av stabelen (7.–13. februar). Har du planlagt en tur til Barcelona i august, bør du passe på å besøke bydelen Gràcia og få med deg den årlige gatefesten «Fiesta major de Gràcia». Det største høydepunktet i den katalanske kalenderen er «La Diada de Catalunya», festen som markerer den katalanske uavhengigheten. Klimamessig er et besøk i vår- og sommermånedene optimalt for nordboere, siden det da ikke er for mildt, men heller ikke utsikter til altfor høye temperaturer.

Kulinariske høydepunkter

Prisnivået er noe høyere i Barcelona sammenlignet med resten av Spania. For deg som vil prøve regionale, katalanske spesialiteter, er «Crema Catalana», den spanske utgaven av crème brûlée, et hett tips. Nyt den helst sammen med en lett vin. Den som foretrekker saltmat, bør oppsøke en spansk restaurant og bestille «Pan tomaca con Jamón Serrano»; spansk brød med Serrano-skinke. Retten passer perfekt til en kald øl. Prisen for en øl ligger på mellom fire og fem euro; maten er også noe dyrere enn ellers i Spania. 


Fra flyplassen til sentrum

Flyplassen i Barcelona heter El Prat og ligger rundt 12 kilometer fra byen. Den er enkel å nå ved hjelp av offentlig transport: Med busslinjene A1 og A2 kommer man til byen for rundt 6 euro. Det er regelmessige avganger mellom flyplassen og Plaça de Catalunya. En annen mulighet er å ta T-banen. Taxituren koster rundt 20 euro.

Informasjon om flyvning: Oslo - Barcelona

Cheapest outbound flight from kr314,00
Flytid min.. 03:15 / maks.. 03:25
Flytid for returreise min.. 03:25/ maks.. 03:30
Avstand 2193 km
Flyvninger per uke 11
Avreiseflyplass Oslo-Gardermoen (OSL)
Avreiseland Norge
Ankomstflyplass Barcelona El Prat (BCN)
Ankomstland Spania
Alternative routes to Spania
Alternative flights to Barcelona
Flight destinations with a similar price