Flyreiser fra Oslo til San Francisco

Useful information about the flight fra Oslo til San Francisco

San Francisco

Med sitt sjarmerende hippiepreg er den kaliforniske metropolen et anbefalt reisemål hele året. En lang rekke festivaler sørger dessuten for å spre enda mer godt humør og glad stemning. God infrastruktur og velutbygd kollektivtransport bidrar til å gjøre oppholdet til en behagelig opplevelse. I tillegg til en rekke stilfulle hoteller kan man også finne rimeligere hosteller.

Det beste tidspunktet for en tur til San Francisco

Det er særlig de mange festivalene som gjør San Fransisco til et egnet reisemål året rundt. I januar kan man besøke tegneseriefestivalen Sketchfest, mens «Haight Ashbury Street Fair» er et must for alle hippiefans. Livemusikk, spennende mat og deltagere med langt hår bidrar til autentisk stemning på «Summer of Love» i juni hvert år. Samme måned går LGBT Pride Parade av stabelen, en gatefest for homofile.

Generelle tips for reisen til San Francisco

Visum er påkrevd for innreise til USA. Via det elektroniske reiseautorisasjonssystemet ESTA innvilges opphold på inntil 90 dager. Det er vanlig å gi driks i USA, og det ses på som en selvfølge. Nivået ligger på 20 % av prisen eller én dollar per øl. For mange turister er det uvant at det er nettopriser som oppgis i butikker og på resturanter, og at skatten først legges til i kassen. Det er strenge lovlige bestemmelser for alkohol og nikotin, og disse bør overholdes. San Francisco er kjent for sin hippiesjarm. Men byen er også opphav til Beat-bevegelsen med kjente forfattere som Jack Kerouac i spissen, og gjør et besøk til en spennende opplevelse for alle litteraturinteresserte. Tidsforskjellen til sentral-Europa ligger på minus ni timer.

En avslappet reise – mer praktisk informasjon

Bay Area Rapid Transit, BART, er et direktetog som går fra flyplassen til sentrum av San Francisco. SamTrans-busslinjene KX, 292, 397 og 398 er en annen praktisk og lettvint måte å komme seg inn til byen på. Taxi er selvfølgelig også et alternativ, men disse er relativt dyre. Prisen på overnatting ligger stort sett også i det høyere prissjiktet, spesielt i høysesongen. Per person bør man regne med en pris fra 50 dollar og oppover per natt. Hostellene er langt rimeligere, her begynner prisene på 25 dollar per natt per person.  

Informasjon om flyvning Oslo - San Francisco
Flydata Oslo - San Francisco
  • Avstand: 8349 km