idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Useful information about the flight fra Oslo til Toronto

Toronto

Toronto ligger ved Ontariosjøen, ikke langt fra Niagarafallene. Dette er Canadas største by, som kanskje er mest kjent for sine mange skyskrapere. Her snakkes det hovedsakelig engelsk. Kystlinjen er delvis svært bratt, og de mange elvene som munner ut i regionen har dannet et nettverk av raviner det kan være verdt å ta seg en titt på.

Musikk, fest og moro

Når det gjelder klima regnes mai til oktober som den beste reistetiden. I slutten av mai feires Victoria Day med et stort fyrverkeri. I juli måned står begivenhetene i kø. 1. juli er nasjonaldag, og denne markeres med parader, luft- og marineshow, en festival og en rekke andre arrangementer. I begynnelsen av juli kan man også få med seg en teaterfestival, og dessuten Beaches International Jazz Festival, som byr på en rekke konserter ved vannet. Deretter følger Nord-Amerikas største karibiske karneval med opptil to millioner besøkere. I juli står også en ølfest på programmet.

Verdt å vite før reisen

Oppholdstillatelse får man ved innreise, og denne er gyldig i opptil seks måneder. Det er strenge regler for alkoholkonsum i Canada. Alkoholholdig drikke kan bare kjøpes i spesielle butikker og på restauranter, og som i Norge er det forbudt å nyte denne på offentlig sted og i nærheten av sjåfører og førere. Det er også strenge restriksjoner for røyking. Et varmt måltid koster fra 15 CAD, brus o.l. får man fra ca. 2 CAD.

Etter ankomst

Overnatting på hostell eller bed&breakfast koster fra rundt 35 CAD per natt. I universitetets ferie kan man dessuten overnatte billig på studenthjem. En natt på trestjerners hotell koster ca. 70 CAD per person.

Det er enkelt å komme seg inn til byen fra flyplassen, for eksempel med Union Pearson Express-toget. Turen inn til sentrum koster 28 CAD, og tar rundt 25 minutter. Omtrent like lang tid tar strekningen med taxi; her er prisen 60 CAD. Busslinje 192 er en annen mulighet. Toronto Transit Commission, TTC, har ellers et godt utbygd system av t-baner, trikker og busser i byen. Enkeltbilletter koster fra 3 CAD. Husk at billettene kun er å få kjøpt på T-banestasjonene og spesielle utsalgssteder.

Et absolutt must når det gjelder utflukter i området er Niagarafallene. Et besøk i fornøyelsesparken Canada's Wonderland er også en opplevelse for liten og stor. Vil man tilbringe en dag i naturen, er øygruppen Toronto Islands et høydepunkt. Hit kommer man med ferge eller vanntaxi.               

Informasjon om flyvning Oslo - Toronto
Flydata Oslo - Toronto
  • Avstand: 5947 km
Mest populære flyruter