Flyreiser fra Oslo til Istanbul New Airport

Useful information about the flight fra Oslo til Istanbul New Airport

Istanbul – alltid verdt et besøk

Spesielt i årets varme måneder finner mange turister veien til Istanbul. Byen kan blant annet by på en rik historie, spennende helligdager og fargerike basarer.

Planlegg reisen: Tips og informasjon

Istanbul er den største byen i Tyrkia. Et besøk anbefales særlig i de milde månedene mellom mai og oktober. De tyrkiske festdagene er en fin måte å bli kjent med landet og kulturen på. 19. mai er Atatürk-dagen; 29. oktober markeres Republikkens dag. Offerfesten og ramadan feires til forskjellig tidspunkt hvert år avhengig av kalenderen.

Visum

Visum er ikke nødvendig så lenge oppholdet ikke varer lenger enn 90 dager. Vaksine mot hepatitt A, tyfus, tetanus og difteri anbefales, men er ikke påkrevd. Turister bør ikke ta med seg eller kjøpe suvenirer i form av f.eks. steiner eller skjell, ettersom handel og eksport av natur- og kulturvarer er straffbart. På markedene er det et must å prute, siden prisene starter relativt høyt. Er du glad i hurtigmat, er Tyrkia stedet for deg. Snacks får du fra 2 TRY, en ekte dönerkebab fra 8 TRY og en øl fra 6 TRY. Fisk er generelt dyrt. Når det gjelder tidsforskjell, ligger Istanbul en time foran norsk tid.

Greit å vite før ankomst

Fra flyplassen Atatürk kommer du inn til sentrum ved å ta metrolinjen M1 til Aksaray. Turen koster ca. 4 TRY. Selskapet HAVATAŞ’ shuttlebuss tar deg til Taksim-plassen for rundt 11 TRY. Denne går hver halvtime, bortsett fra om natten mellom kl. 1 og 4. En taxi fra flyplassen til Taksim-plassen koster ca. 60 TRY. Overnatting på hostell får du fra 30 TRY. Det finnes mange hoteller i bydelen Eminönü. Severdigheter her er Den blå moské og den store basaren. Mange turister bor også i bydelen Beyoğlu, der Taksim-plassen og gaten İstiklâl Caddesi er kjente attraksjoner. Prinseøyene er også verdt et besøk. Her kjører det ingen biler, kun hestedrosjer.

Offentlig transport er rimelig. Du kan velge mellom buss, metrobuss, minibuss, ferge, U-bane og trikk. Det anbefales å kjøpe det oppladbare chipkortet Istanbulkart. Taxi er naturligvis dyrere enn offentlig transport, men likevel relativt billig i norsk målestokk.

Informasjon om flyvning: Oslo - Istanbul New Airport

Outbound and return from kr182,64
Flytid min.. 03:55
Flytid for returreise min.. 04:00
Avstand 2461 km
Flyvninger per uke 16
Avreiseflyplass Oslo-Gardermoen (OSL)
Avreiseland Norge
Ankomstflyplass Istanbul New Airport (IST)
Ankomstland Tyrkia
Alternative routes to Tyrkia
Flight destinations with a similar price