idealo Preisfinderidealo Preisfinder - Finde den niedrigsten Flugpreis nach Abflugdatum
LANG_widget_price_headline_widget
LANG_widget_price_interface_add_inbound
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound_label
LANG_widget_price_interface_add_inbound

Travel Tips

Göteborg: Kulturell perle på Sveriges vestkyst

Gunstig klima, naturskjønne omgivelser og en rekke kulturelle severdigheter gjør universitetsbyen Göteborg til et yndet feriemål blant reisende fra hele verden.

Beste reisetid

Det anbefales å legge besøket til tidsrommet mai–september. Noen begivenheter er verdt å ta med i beregningen hvis du planlegger en tur til «Götet». For filminteresserte er Göteborg International Film Festival et årlig høydepunkt. Den finner sted i månedsskiftet januar/februar, og trekker over 150 000 besøkere hvert år. Mellom 20. og 25. juni går midtsommerfeiringen av stabelen.

Før reisen

Som i Norge er det ikke lov å nyte alkohol på offentlig sted. Vinmonopolet i Sverige heter Systembolaget, og er som i Norge også stengt på søndager.

Mat og drikke er en del billigere enn her hjemme. Lunsjtilbud ligger på mellom 60 og 80 kroner; middag på restaurant koster fra 100 kroner. En øl får du for ca. 50 kroner.

I byen

Flygbussarna har avganger hvert kvarter og frakter deg inn til sentrum fra flyplassen i Göteborg. Turen tar rundt 20 minutter og koster ca. 105 svenske kroner én vei. Med Swebus Express koster samme strekning fra ca. 59 kroner. Taxi er en del dyrere (ca. 450 kroner).

På hostell eller ungdomsherberge kan man overnatte fra ca. 195 kroner per natt, mens man må ut med rundt 840 kroner per person for en natt på trestjerners hotell. Kollektivtransporten i Göteborg består av trikker, busser og ferger.

Informasjon om flyvning Oslo - Gothenburg
Flydata Oslo - Gothenburg
  • Flytid: min.. 01:00 / maks.. 01:00
  • Avstand: 290 km
  • Flyvninger per uke: 19
  • Flytid for returreise: min.. 01:00 / maks.. 01:00
Mest populære flyruter