Flyreiser fra Oslo til Prague

Våre billigste flytilbud fra Oslo til Prague

Her kan du sammenligne billige flyreiser fra Oslo (OSL) til Prague (PRG) for en vei eller tur-retur. Følgende tilbud ble søkt etter og funnet på idealo i løpet av de siste dagene. Eller start ditt eget flysøk til Prague. Priser og tilgjengelighet kan endres når som helst.

Useful information about the flight fra Oslo til Prague

Praha

Kultur, historie og moderne storbyliv – Tsjekkias hovedstad kan by på det meste. Praha er en av Europas eldste byer, og ble i stor grad skånet for andre verdenskrigs ødeleggelser. Her kan man oppleve gamle kulturskatter og pulserende natteliv i skjønn forening: I «den gylne byen» er kontrastene mellom gammelt og nytt en kilde til berikelse og mangfold.

Høydepunkter

Selv om Karlsbroen i vinterskrud utvilsomt er et vakkert syn, anbefales det å legge reisen til tidsrommet mai–september. Praha er en åpen, utadrettet metropol som alltid har hatt stor tiltrekningskraft på kunstnere fra hele verden. Året rundt kan kulturinteresserte besøkere glede seg over et rikt utvalg konserter, utstillinger og arrangementer.

Et høydepunkt i kulturåret er den klassiske musikkfestivalen Prague Spring som byr på en rekke fantastiske konserter. Festivalen starter som regel den 12. mai, varer i flere uker og innledes med en oppføring av Smetanas seksdelte syklus «Mitt fedreland». Å lytte til «Vltava» mens man skuer utover den vakre elven er en helt spesiell opplevelse. Andre høydepunkter er vinfesten, Vinohradské vinobraní, i slutten av september, og vinterfestivalen i januar, som er viet opera, ballett og klassisk musikk.

Verdt å vite før reisen

Selv om byen ikke står tilbake for andre europeiske storbyer hva gjelder kultur og opplevelser, er prisnivået betydelig lavere enn i f.eks. Paris eller London. Dette er også med på å gjøre Praha til et yndet reisemål for eventyrlystne med lavt budsjett. En tradisjonell tsjekkisk lunsj får man fra 120 CZK. For en tsjekkisk øl, som forøvrig regnes som en av verdens beste, må du ut med ca. 35 CZK. Prisene i matbutikkene er svært lave sammenlignet med norske.

Overnattingsmuligheter, ankomst og kollektivtransport

Fra flyplassen er det enkelt og greit å ta matebussen Airport Express inn til sentrum. Turen til sentralstasjonen tar rundt en halvtime og koster ca. 60 CZK. Ankommer man om natten, kan man ta buss 510 for ca. 32 CZK. Reiser du med mye bagasje, er det selvfølgelig behagelig å ta en taxi, og dette lønner seg spesielt dersom man er flere som reiser sammen. Turen koster mellom 650 og 850 CZK.

Praha byr på et vell av overnattingsmuligheter. Trestjerners hotell får man fra rundt 600 CZK per natt. Enkle hoteller og hosteller tilbyr overnatting fra 250 CZK/natten.

Det offentlige rutenettet er godt utbygd. Metro, trikker, busser, taubane og ferger gjør det enkelt og behagelig å utforske byen.

Informasjon om flyvning: Oslo - Prague

Outbound and return from kr159,27
Flytid min.. 01:55 / maks.. 02:05
Flytid for returreise min.. 01:55/ maks.. 02:00
Avstand 1141 km
Flyvninger per uke 10
Avreiseflyplass Oslo-Gardermoen (OSL)
Ankomstflyplass Prague (PRG)
Ankomstland Tsjekkia
Alternative flights to Prague
Flight destinations with a similar price