Flyreiser fra Oslo til Venice

Våre billigste flytilbud fra Oslo til Venice

Her kan du sammenligne billige flyreiser fra Oslo (OSL) til Venice (VCE) for en vei eller tur-retur. Følgende tilbud ble søkt etter og funnet på idealo i løpet av de siste dagene. Eller start ditt eget flysøk til Venice. Priser og tilgjengelighet kan endres når som helst.

Useful information about the flight fra Oslo til Venice

Venezia

Venezia byr på en helt unik atmosfære, og fengsler alle som tar turen til den historiske metropolen i nord-Italia.

Beste reisetid

Anbefalt tidspunkt for en reise til Venezia er tidsrommet april–oktober. En av verdens viktigste kunstutstillinger, Biennale di Venezia, finner sted annethvert år mellom juni og november. I februar feires veneziansk karneval med praktfulle masker. Karnevalet begynner offisielt 10 dager før askeonsdag, men tyvstartes 17 dager før. Den tredje søndagen i juli feires Festa del Redentore til minne om pesten som var over i 1576. I månedsskiftet august/september er det filmfestival på øya Lido i elleve dager.

Før reisen

Det er røykeforbud på offentlig transport og offentlige steder. Det anbefales å smake på den regionale spesialiteten Fegato alla Veneziana con Polenta. Levekostnadene ligger på omtrent samme nivå som i Norge. Du kan likevel få et smakfullt måltid for rundt 15 euro, en øl for ca. 4 euro og en brus for rundt 3 euro. Prisene i matbutikkene er noe lavere enn i Norge. 

I Venezia

Fra flyplassen Marco Polo kan du ta en av privatselskapet ATVOs blå «FLY»-busser (linje 35) til Piazzale Roma i sentrum av byen. Billetten koster ca. 8 euro, tur/retur rundt 15 euro. For ACTVs gule busslinje nr. 5 gjelder samme billettakst. Beregn ca. 25 minutters kjøretid. Samme tur med Alilagunas vannbuss «Linea Blu» tar ca. 70 minutter og koster ca. 15 euro per person, tur/retur ca. 27 euro. Prisen for taxituren inn til byen er ca. 40 euro.

På gjestehus eller hostell får du overnatting fra rundt 25 euro per natt. For en overnatting på trestjerners hotell må du ut med rundt 50 euro per person.

Kollektivtransporten består utelukkende av de såkalte vaporetti, vannbusser. Disse tilhører selskapet ACTV, og en billett som varer 75 minutter koster rundt 7,50 euro. Et dagskort for turister, som også er gyldig på bussene i fastlandsbydelen Mestre samt på øya Lido, koster rundt 20 euro. Et 2-dagerskort koster ca. 30 euro, et 3-dagerskort rundt 40 euro og et ukeskort ca. 60 euro. I tillegg finnes det ytterligere kombinerte takster som gjelder i større deler av regionen samt for bussene til og fra flyplassen. Studentpriser gjelder t.o.m. 29 år. For lokalbefolkningen gjelder egne takster. Gruppebilletter og billetter til strendene, kombibilletter med reduserte priser til turistattraksjoner (Carta Venezia), billetter for biler, motorsykler, sykler etc. er også å få kjøpt.  Gondolturer (traghettos) starter på egne brygger og koster rundt 2 euro. Private vanntaxier har en fast startpris på ca. 15 euro pluss ca. 2 euro/minutt kjøretid. Bestilling koster ca. 5 euro ekstra, nattillegg ca. 10 euro. I tillegg kommer eventuelle tilleggsgebyrer for bagasje og lignende. Startprisen for en taxitur ligger på mellom 8 og 11 euro avhengig av ukedag og tid på døgnet. I tillegg kommer en kilometerpris på ca. 2 euro. Vanlige gondolturer koster mellom 80 og 100 euro. Vær oppmerksom på at en tur i byens historiske sentrum innebærer mye trappegåing.

Informasjon om flyvning: Oslo - Venice

Outbound and return from kr204,44
Avstand 1637 km
Avreiseflyplass Oslo-Gardermoen (OSL)
Ankomstflyplass Venice Marco Polo (VCE)
Ankomstland Italia
Alternative flights to Venice
Flight destinations with a similar price