Flyreiser fra Oslo til Nice

Useful information about the flight fra Oslo til Nice

Nice

Godt hjulpet av Côte d'Azurs milde klima lokker den franske havnebyen Nice med severdigheter, kunst og kultur.

Reisetid og begivenheter

Mulighetene for strandliv og spennende opplevelser gjør månedene mai–oktober spesielt egnet for en tur til Nice. I første halvdel av juli går Nice Jazz Festival av stabelen. Denne er blant Europas viktigste jazzfestivaler, og ble arrangert for første gang allerede i 1948. 14. juli feires den franske nasjonaldagen med parader, musikk og storslått fyrverkeri. I begynnelsen av september er det duket for havnefesten Lou Festin dou Pouort. Det årlige karnevalet, Carnaval de Nice, finner sted i februar, varer i to uker og tiltrekker seg hvert år mer enn en million besøkende.

Verdt å vite før reisen

Prisnivået er noe lavere enn i Norge. For lunsj må du ut med ca. 15 euro; øl, brus og kaffe koster ca. 3–5 euro. Prøv de lokale spesialitetene pan bagnat, rundstykke med tunfisksalat og olivenolje, og socca, en slags pannekake av kikerter.

Vær oppmerksom på at bystrendene er steinete; for å finne sandstrender må du reise litt utenfor byen. Mot gebyr kan man leie et avgrenset område på stranden.

Ankomst, overnatting og transport

Fra flyplassen kan du ta Airport Express-bussene 98 og 99 i retning sentrum. Billettene koster ca. 6 euro per person, er gyldige i ca. 74 minutter og gir overgang til trikk og buss. Som alternativ til den ofte overfylte flyplassbussen kan du ta rutebussen 23. Turen tar ca. en halvtime og koster halvannen euro. Rundt 10 minutters gange fra terminal 1 ligger togstasjonen Nice-St. Augustin. Herfra kan du ta tog inn til sentrum på 7 minutter. Billetten koster ca. 1,80 euro. Å ta taxi fra flyplassen og inn til sentrum koster ca. 22–30 euro. Mellom kl. 18 og 07 påløper et nattillegg.

Rimelig overnatting får du på enklere hoteller og hosteller fra 20 euro/natten, en natt på trestjerners hotell for ca. 70 euro per person og ferieleiligheter fra 60 euro per natt.

Selskapet Lignes d'Azur har et godt utbygd kollektivnettverk i byen. En enkeltbillett koster ca. 1,50 euro, dagskort ca. 5 euro og et ukeskort ca. 15 euro. Taxiprisene ligger på 10 euro for de første tre kilometrene og ca. 2 euro for de påfølgende. På mange stasjoner kan man leie bysyler («Vélo Bleu») for en grunnpris på 1 euro per dag eller 5 euro per uke. En tur som varer 30–60 minutter koster ca. 1 euro, hver time utover det koster ca. 2 euro. De fleste severdighetene i byen er imidlertid enkle å nå til fots.

Informasjon om flyvning: Oslo - Nice

Outbound and return from kr109,74
Flytid min.. 02:55 / maks.. 03:00
Flytid for returreise min.. 02:50
Avstand 1858 km
Flyvninger per uke 4
Avreiseflyplass Oslo-Gardermoen (OSL)
Avreiseland Norge
Ankomstflyplass Nice-Côte d'Azur (NCE)
Ankomstland Frankrike
Alternative flights to Nice
Flight destinations with a similar price