Flyreiser fra Oslo til Edinburgh

Useful information about the flight fra Oslo til Edinburgh

Edinburgh 

Edinburgh er hovedstaden i Skottland og også landets største by. Den ligger på østkysten av Storbritannia, sør for fjorden Firth of Forth. Skottlands hovedstad kan by på en rekke interessante kulturinstitusjoner, og er dessuten sete for det skotske parlamentet.

Beste reisetid

Klimaet i Skottland er vind- og regnfylt året rundt. Det anbefales å ta turen i tidsrommet mai til september, siden disse månedene er relativt milde.

Spesielt fra august måned kan Edinburgh friste med mange kulturelle høydepunkter. Festivalsesongen starter i begynnelsen av august og varer til midten av september. Under «Edinburgh International Festival» kan musikkinteresserte glede seg over en rekke klassiske konserter. «Edinburgh Military Tattoo» er Skottlands største musikkfestival, og når ut til over 100 millioner TV-seere. Byen byr på teater-, opera- og danseforestillinger hele året rundt. Ved årsskiftet feires den berømte nyttårsfesten «Hogmanay» med typiske skotske skikker.

Før reisen

Planlegger du å reise i festivalsesongen, anbefales det å bestille billetter og overnatting allerede et år i forveien, ettersom Edinburgh er et populært reisemål på denne tiden.

Valutaen i Skottland er britiske pund (GBP). En brus får du fra ca. ett pund, mens et måltid på en rimelig restaurant koster rundt ti pund.

Norske statsborgere har ubegrenset opphold i Skottland. Det er lov å ha med husdyr, men det er påkrevd med dyrepass.

I byen

Edinburgh har et godt utbygd kollektivsystem. Fra flyplassen kommer du deg raskt og enkelt til sentrum med ekspressbussen «Airlink 100», som koster ca. 4,50 pund (tur/retur ca. 7,50 pund). Den samme turen med taxi koster rundt 15 pund.

Den enkleste måten å komme seg rundt i byen på, er å bruke offentlig transport. De fleste severdighetene er også enkle å nå til fots.

Prisen for overnatting varierer fra ca. 10 pund per person for en natt på hostell, og fra 100 pund/natten på trestjerners hotell (dobbeltrom i høysesongen).

Informasjon om flyvning: Oslo - Edinburgh

Cheapest outbound flight from kr339,52
Flytid min.. 01:50 / maks.. 01:55
Flytid for returreise min.. 01:45
Avstand 971 km
Flyvninger per uke 8
Avreiseflyplass Oslo-Gardermoen (OSL)
Avreiseland Norge
Ankomstflyplass Edinburgh (EDI)
Ankomstland Storbritannia
Alternative routes to Storbritannia
Alternative flights to Edinburgh
Flight destinations with a similar price